Η εορτή του Αγίου Αρσενίου στο Ναύπλιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/11/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην πόλη του Ναυπλίου ,όπου εδώ και αρκετά χρόνια τελείται ιερά αγρυπνία για την μνήμη του στον Ιερό ναό της Παναγίας Ναυπλίου.

Κάθε  χρόνο πλήθος κόσμου από κάθε μέρος της Αργολίδας συρρέει για να τιμήσει τον Άγιο Αρσένιο ,αλλά και να προσκυνήσει το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του που φυλάσσεται στον ιστορικό αυτό ναό της Παναγίας ως κόρη οφθαλμού. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα θαύματα που έχουν γίνει ως σήμερα στον Ιερό ναό.  Φέτος  την ιερά αγρυπνία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδας ,ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον Ιερέα του ναού πατέρα Διονύσιο Ταμπάκη και το ιεροδιάκονο της μητροπόλεως Αργολίδας Ευάγγελο Πολυχρονόπουλο. Χαρακτηριστικό και της φετινής αγρυπνίας , ο πολύς κόσμος που από νωρίς είχε έρθει στην εκκλησία και ιδιαιτέρως νέα παιδιά .

 

Να σημειωθεί πως ο Άγιος Αρσένιος έγινε γνωστός από τον πατέρα Παίσιο , ο οποίος έγραψε για τον Άγιο και τον βίο του πάρα πολλά .Για την ζωή και το έργο του Αγίου μίλησε ο Ιεροκήρυκας ,ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνει παράδειγμα σε όλους μας ο ενάρετος βίος του Αγίου και να προσπαθούμε όλοι να είμαστε κοντά στην εκκλησία και ιδιαιτέρως σήμερα που η χώρα μας περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο.