Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μητρόπολη Λαγκαδά η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/11/2011

Με  λαμπρότητα εορτάστηκε  στην  Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,  η  μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον  Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και Αγιού Αθανασίου στην περιοχή του Καβαλαρίου Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εκόμισε το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου και κατόπιν εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  μας.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, παρουσίᾳ των στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπείας των σχολείων της περιοχής και πλήθους πιστών ομίλησε επικαίρως διά την εορτήν του Αγίου Νεκταρίου, τονίζοντας ότι κάθε μέρα που ανατέλλει είναι για εμας τους ανθρώπους μια ξεχωριστή δωρεά της αγάπης του Θεού, γιατί κάθε μέρα έχει να μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες, ευκαιρίες για να γνωρίσουμε το μεγαλείο του Θεού, ευκαιρίες για να βοηθήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, ευκαιρίες για να χαρούμε την χαρά της ζωής, ευκαιρίες για να γνωρίσουμε πρόσωπα, ανθρώπους, παραδείγματα, δείκτες πορείας. Και η σημερινή ημέρα, καθώς ανέτειλε, μας στέλνει ένα τέτοιο πρόσωπο ιερό που είναι και δείκτης πορείας και φίλος και διδάσκαλος και πάνω απ΄ όλα είναι εκείνος που καταξιώθηκε στον αγώνα αυτής της ζωής να ζήση τη δικαίωση, την ώρα που οι άνθρωποι τον αδικούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον εδίωκαν. Και αυτός είναι ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος της υπομονής, της αγάπης,  της ανεξικακίας, της φιλανθρωπίας, της διδασκαλίας, γιατί όλα αυτά τα είχε στη ζωή του ως μαρτυρία πίστεως Ιησού Χριστού. Τα είχε ως δεδομένα και αποτελούσαν αποτέλεσμα της υπάρξεως μέσα στην ζωή του, ενός συγκλονιστικού  γεγονότος, του γεγονότος  της παρουσίας Ιησού Χριστού.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης προέβη στην απονομή Πατριαρχικού οφικκίου και προεχείρισεεκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σε Άρχοντα Μαΐστορα  της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας,τον Μουσικολογιώτατο κ. Αριστογένη Ζαΐμη, ο οποίος υπηρέτει ως πρωτοψάλτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά. Ο κ. Αριστογένης Ζαΐμης στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος,  ευχαρίστησε, εκ μέσης καρδίας, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τη μεγάλη τιμή που του επεφύλαξε απονέμοντας του το οφφίκιον του Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίαςκαθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη για την ευλογία και την συμπαράσταση του έργου του