Η Μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/11/2011

Άγιοι Αρχάγγελοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών.

Με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική Ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, η Μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ποιο συγκεκριμένα στην Τρίπολη και στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τιμήθηκε η Μνήμη των Αγίων με ξεχωριστή εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Την παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος όπου και απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. θεοτόκου Κερασίτσας Τεγέας, π. Δημήτριο Γιαννακόπουλο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Τσαγγούρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.

Ανήμερα δε της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αλέξανδρος ιερούργησε στον πανηγυρίζονταν Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λεβιδίου, πλαισιωμένος από Ιερείς της Περιφερείας Λεβιδίου.      

Πλήθους κόσμου κατέκλισε τους Πανηγυρίζοντας Ιερούς  Ναούς τιμώντας την Ιερά μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εξίσου λαμπρά εόρτασαν την Εορτή των Ταξιαρχών, στην Ιερά Μονή Παμμ. Ταξιαρχών Μουράς Λεωνιδίου, καθώς και στις Ενορίες των Χωριών, Κανδύλας, Νέας Χώρας (Κότρωνας), Σιταίνης και Πραστού τα οποία έχουν Ναούς προς τιμή των Αγίων Αρχαγγέλων.     (του π. Ιωάννη Σουρλίγγα)