Η Εκκλησία, το Κράτος και τα...χρήματα

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/12/2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού. Να επικρατήσει σύνεση και σοφία»

Τιμήθηκε ο ταπεινός εργάτης του Αγίου Ελευθερίου

 

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου, στον Πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου (14/12), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον κ. Απόστολο Θεμελή, ο οποίος, διακρινόμενος από έμφυτη ταπείνωση και πληθωρική αγάπη, συνέβαλε, ποικιλοτρόπως, στην ανέγερση του Ιερού Ναού, έργο που συνεχίζει, αόκνως, μέχρι και σήμερα.

Για την ζωή και το έργο του κ. Θεμελή μίλησε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Απόστολος Κόκορης, ενώ ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι ο πλούτος της Εκκλησίας. Σε όλες τις εποχές η Εκκλησία μας στηρίχθηκε σε ανθρώπους θυσίας και προσφοράς… σε μια κρίσιμη εποχή σαν τη σημερινή αποδεικνύεται στο πρόσωπό του πως η χρηστή διαχείριση, η προσφορά και η ανιδιοτέλεια μπορούν να κάνουν  θαύματα». Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το εξής παράδοξο: «στην Εκκλησία ξεκινούν τα έργα χωρίς χρήματα και τελειώνουν. Στο κράτος μας ξεκινούν τα έργα με χρήματα και τελειώνουν… τα χρήματα. Ελπίζω και εύχομαι, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χαρίσματα σαν κι αυτά του τιμωμένου να κυριαρχήσουν στους ηγέτες μας. Να ξεπεράσουν την ιδιοτέλεια, την φιλοδοξία και να σταθούν υπεύθυνα απέναντι σ’ έναν λαό που έχει χύσει αίμα και μαρτυρεί καθημερινά. Επιμένω στην ανάγκη συνοχής και ενότητας. Όσο είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε έργα θαυμαστά και σπουδαία. Αν διχαστούμε τότε θα χαθούν όλα. Είναι η κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Εύχομαι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες, να επικρατήσει η σύνεση και η σοφία, γιατί ο λαός μας αξίζει πολλά. Η ευθύνη ανήκει σε συγκεκριμένα πρόσωπα που μακάρι να φανούν αντάξια των περιστάσεων…»

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου