Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Χαλκίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/11/2011

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) Με λαμπρότητα ετελέσθη η Ιερά Πανήγυρις του Ενοριακού Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011.Στην Ακολουθία του Εσπερινού, το βράδυ της Δευτέρας 7ης Νοεμβρίου, προέστη και κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, συμμετεχόντων και δεκαπέντε ακόμη Κληρικών της Πόλεως και των Περιχώρων της, ενώ ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης μας μετέβη στην Κύμη, όπου συγχοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Ταξιαρχών, μαζί με τον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ και του Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον Ναό της Χαλκίδος, έλαβε χώρα αμέσως μετά τον Εσπερινό, ανά τας οδούς της Ενορίας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του λαού του Θεού.
           
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τρίτη 8η Νοεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. 
           
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εορτίως στο πλήθος των ευλαβών προσκυνητών, ιδιαιτέρως σε εκείνους που φέρουν τα ονόματα των Αγίων Αγγέλων