Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ.Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/12/2014

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Ρίζας, όπου κατά την διάρκειά του μίλησε επίκαιρα στους παριστάμενους πιστούς.

Την επομένη το πρωί, 6 Δεκεμβρίου ημέρα μνήμης του Αγ. Νικολάου, λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κορίνθου, παρουσία πλήθους πιστών μεταξύ των οποίων ήταν και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, αφού ως γνωστόν ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας. Άξια αναφοράς ήταν η παρουσία του εορτάζοντος Κορινθίου Αναπληρωτού Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικολάου Ταγαρά, ο οποίος παρευρέθη και στον Εσπερινό στην Ρίζα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέλυσε τον βίο του μεγάλου Αγίου και επεσήμανε την καθοριστική δράση του για την καθιέρωση της Ορθοδοξίας μας στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας, τονίζοντας ιδιαιτέρως την απλότητα της συμπεριφοράς του, η οποία επιβάλλεται να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, ιδίως την σημερινή εποχή.

Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία μετέβη στο νεοονομασθέν Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών (πρώην Λυσίππειο) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου και ετέλεσε τα εγκαίνια των Σχολών Βυζαντινής Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής παρουσία των καθηγητών, ιεροψαλτών, μαθητών και πλήθους κόσμου. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται και τα Γραφεία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Κορινθίας υπό την επωνυμία «Κυριακός ο Υμνογράφος», καταστώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών ως το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.