Ι.Μ. Χαλκίδος: Η εορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/11/2011

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το απόγευμα άρχισαν, με πανηγυρικό τρόπο, οι Εκδηλώσεις για την εφετινή Πανήγυρη του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια από τότε που ανοικοδομήθηκε για να στεγάσει την Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, την οποίαν εκόμισαν πρόσφυγες από τον Τσεσμέ (Κρήνη) της Μικράς Ασίας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο εκόμισε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου και φυλάσσεται, ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την υποδοχή έλαβε χώρα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου ο π. Τιμόθεος κήρυξε τον θείο λόγο.

Το πρωί της Κυριακής 6ης Νοεμβρίου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Προϊστάμενος του Ι. Ναού, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Ι. Ναό έλαβε χώρα Μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση με τίτλο «ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΣΜΑΤΑ», αφιερωμένη στο επετειακό γεγονός των πενήντα ετών υπάρξεως του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας η γνωστή καλλιτέχνιδα Νεκταρία Καραντζή απέδωσε Ύμνους της Εκκλησίας και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, καταγοητεύοντας τους χριστιανούς, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ι. Ναό. Επίσης, ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μίλησε με θέμα την ιστορία της Ι. Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

Στο τέλος της Εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον π. Ιωάννη και την κ. Καραντζή, όπως και όλους τους συντελεστές, για την εξαιρετική εκδήλωση που προσέφεραν στους Χαλκιδείς.