Ιερατική Σύναξη στη Νέα Ορεστιάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/11/2011

( Εκ της Ι.Μ Διδυμοτείχου ) Ιεροψαλτική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού και με συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, το απόγευμα της Κυριακής, 6ης Νοεμβρίου ε.ε.

 Τη Σύναξη προσεφώνησε ο οικείος Μητροπολίτης, επισημαίνοντας την διαχρονική αξία της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και συνεχάρη όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη βυζαντινή μουσική και προσφέρουν εαυτούς στη διακονία του ιερού αναλογίου. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιερά Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Πρωτοψάλτης Βασίλης  Παπαμιχαήλ και παρουσίασε τον εισηγητή Πρωτοψάλτη Θρασύβουλο Παπανικολάου, ο οποίος ανέπτυξε στο πολυπληθές ακροατήριο το θέμα «Ιστορική επισκόπηση της σημειογραφίας της βυζαντινής μουσικής των πρώτων χριστιανικών χρόνων μέχρι σήμερα».

Της Ιεροψαλτικής Σύναξης προηγήθηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας και ακολούθησε δείπνο στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στα Πετρωτά, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.