Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/12/2014

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης, χοροστάτησε χθες Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Καραγιάννη, από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Ευπαλίου και Ποτιδάνειας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Αμφίσσης και Δεσφίνης Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βλασίου και Παρνασσίδος και Καστελλίων Ηλία Ζαφείρη, καθώς και από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
 
Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν οι άρχοντες του Νομού Φωκίδος, όπως ο Αντιπεριφεριάρχης του Νομού κ. Κωνσταντίνος Μίχος, ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ιτέας.
 
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όσους θέλουν να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών να μιμηθούν τον Άγιο Νικόλαο με τις αρετές που τον κοσμούσαν όπως η ορθότητα της πίστεως, η αγάπη, η πραότητα, η ελεημοσύνη κτλ. Ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες.
 
Τέλος έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου εντός της πόλεως Αμφίσσης, ενώ ευλαβικά ακολουθούσαν οι άρχοντες και ο λαός.