Έρανος Αγάπης από την Ι.Μ.Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/12/2014

Με την έγκριση και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από τις 7 έως 14 Δεκεμβρίου 2014, ο Έρανος της Αγάπης από το γενικό και τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Μητροπόλεως.

Η τοπική εκκλησία, με τα συνθήματα «Σου απλώνω το χέρι, θα μου γυρίσεις την πλάτη;» και «Το αντίδοτο στην κρίση είναι η αγάπη!», συνεχίζει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο και καλεί τους πιστούς να προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Με την ευκαιρία της έναρξης του Εράνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κωνσταντίνος Ψυχάρης δήλωσε: «Στην εποχή του άκρατου καταναλωτισμού και του εγωισμού, το φιλάνθρωπο πνεύμα της εκκλησίας πρέπει να γίνει πρότυπο, καθώς αναδεικνύει τη φιλανθρωπία, όχι μόνο ως αρετή και ιδανικό, αλλά και ως την οδό που οδηγεί στην εσωτερική μεταμόρφωση του ανθρώπου. Η τοπική εκκλησία, ως σώμα πιστών, θα συνεχίσει να μάχεται για τα προβλήματα του συνανθρώπου, γνωρίζοντας ότι στο πρόσωπό του βρίσκεται ο λόγος της, το άγιο δισκοπότηρο της Θείας Ευχαριστίας».