Μαθητές και εκπαιδευτικοί στον δεσπότη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2014

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας το οποίο λειτουργεί από του έτους 2002,  επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Α.Μ.Ε.Α βρέθηκαν στην σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2014 στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και συναντήθηκαν με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ εκθέτοντας τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

          Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι τα Α.Μ.Ε.Α. είναι φορείς δικαιωμάτων  που δικαιούνται να ζουν σε ένα υποστηρικτικό και προσπελάσιμο περιβάλλον, χωρίς να υφίστανται κανέναν στιγματισμό.

Εν συνεχεία  σύστησε στους μικρούς μαθητές να αγωνιστούν και να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες  δεξιότητες    όπως η ανάγνωση και η γραφή, τα μαθηματικά, τα καλλιτεχνικά, καθώς επίσης τα συμμετάσχουν συστηματικά στα εργαστηριακά μαθήματα Φυτικής Παραγωγής πρόγραμμα που εφαρμόζει  επιτυχώς το ΕΕ.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας.

       Η ευκαιρία για  εκπαίδευση και κατάρτιση είναι απαραίτητη και η  εφαρμογή προγραμμάτων τα οποία καταστούν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλα τα επίπεδα της  εκπαίδευσης είναι πραγματικότητα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως και Καταρτίσεως Μαντινείας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας.
 
                                             +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας