Χειροτονία ιερέως από τον μητροπολίτη Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/12/2014

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πεταλούς και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Παναγιώτου Μπουραντάνη – Μελά, ο οποίος θα αποτελεί εφεξής τον Εφημέριο του συγκεκριμένου Ι. Ναού.

Δεχόμενος τις ευχαριστίες των Ενοριτών για την κάλυψη της κενής θέσεως του Εφημερίου τους, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Κληρικό αλλά και προς όλους του υποψηφίους Ιερείς, τόνισε ότι οι χειροτονίες, που λαμβάνουν χώρα από τα χέρια του, πραγματοποιούνται για να καλύψουν τα Ιερατικά κενά των Ενοριών μας και όχι για την προσωπική τακτοποίηση των νεοχειροτονηθέντων Ιερέων. Επομένως, οι τοποθετήσεις τους γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του Ποιμνίου της Ι. Μητροπόλεώς μας και οι πιθανές αιτήσεις μεταθέσεως σε «καλύτερες» Ενορίες στο μέλλον θα πέσουν στο κενό. Επίσης απευθυνόμενος στον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης Αιδεσ. κ. Ιωάννη Γιαννακά έθεσε τον νέο Εφημέριο στην διάθεσή του για την κάλυψη αναγκών ολοκλήρου της συγκεκριμένης Αρχιερατικής Περιφερείας και όχι μόνο του χωριού, στο οποίο θα εφημερεύει.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα καλή και αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες του, για τις ψυχές των οποίων είναι τώρα υπεύθυνος ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά και ζήτησε από τους πιστούς την αγάπη και την στήριξή τους στον νέο Εφημέριό τους, ώστε όλοι μαζί να πορεύονται προς την Βασιλεία του Θεού εργαζόμενοι τις εντολές Του.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.