Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/12/2014

I.M.Διδυμοτείχου Με αγρυπνία στην παραμεθόρια Μονή της Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα τιμήθηκε η μνήμη του συγχρόνου μας Οσίου Πορφυρίου, του Καυσοκαλυβίτου, από τους ακρίτες μας, που εδώ και χρόνια ανυπομονώντας περίμεναν την Πράξη της Εκκλησίας για την αναγραφή του δικαίου αυτού στις αγιολογικές δέλτους Της.

Ιδιαίτερη σημασία προσέλαβε το γεγονός για το πιο ακριτικό Μοναστήρι της Πατρίδας μας, που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απέναντι από την Αδριανούπολη, με την κουρά του εκ των αδελφών της Μονής π. Ευσεβίου σε Μεγαλόσχημο Μοναχό, που μετονομάσθηκε σε Πορφύριο, προς τιμήν του τιμωμένου Αγίου.

Ο αδελφός χειραγωγούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, εκάρη μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Το Καθολικό της Μονής ήταν κατάμεστο από ευσεβείς χριστιανούς που έσπευσαν με την παρουσία τους να εκδηλώσουν τον σεβασμό και την αγάπη τους στον αγωνιστή π. Πορφύριο, που εδώ και μερικά χρόνια εγκαταβιοί μόνιμα στο Μοναστήρι.