Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/11/2011

 Στην Πάφο και ιδιαίτερα στο μικρό χωριό του Αγίου Δημητριανού, με τους περίπου 110 κατοίκους, βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Κυπρίου Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων.

Το Σάββατο (5/11) χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό με τη συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεώργιου και του Θεοφιλεστάτου Χωρεπισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου, στην εκκλησιαστική  δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται το χωριό Άγιος Δημητριανός.

Ο κ. Ιγνάτιος ήρθε προσκεκλημένος στην εορτή του ιατρού Γιώργου Χριστοδούλου, ο οποίος είναι νυμφευμένος με Βολιώτισσα και, από το 1979, εγκατεστημένος στο Βόλο.

Σήμερα Κυριακή (6/11), ο κ. Ιγνάτιος προεξήρχε Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητριανού με συλλειτουργούς τους Επισκόπους Αρσινόης κ. Νεκτάριο, Χύτρων κ. Λεόντιο και τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 Στο κήρυγμα του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, αφού αναφέρθηκε στην βιωτή του τιμωμένου Αγίου, εξέφρασε την διακαή ευχή του ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες της Ελλάδος και να κρατήσει ενωμένο τον Ελληνικό λαό. 

 Η Ελλάδα, είπε και η μαρτυρική Κύπρος διέρχονται κρίσιμες ώρες και πολλές δυσκολίες. Ιδιαίτερα τόνισε: «αυτό που κρατά ενωμένο τον Ελληνισμό είναι η πίστη, η Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Η Εκκλησία μας μπορεί να κρατήσει την πίστη, η οποία για μάς δεν είναι ιδέα, ούτε σχέδια ή πλάνα, αλλά ο ίδιος ο αναστημένος Χριστός. Αυτός είναι η ελπίδα μας».

 Σε άλλο σημείο του κηρύγματος του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι πρέπουσες λύσεις στα προβλήματα, που απασχολούν την Ελλάδα.

 Επίσης, επεσήμανε ότι «οι Έλληνες ενωμένοι έγιναν υπόδειγμα σε όλο τον κόσμο , ενώ όταν διχάζονταν έχαναν το δίκαιο τους»

 Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, αναφερόμενος πάντα στην κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «ενωμένοι μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, ενώ διχασμένοι θα γίνουμε για άλλη μια φορά θύματα γι΄ αυτούς που καιροφυλαχτούν κάθε φορά να εκμεταλλευτούν τον διχασμό μας». 

Παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Πάφου και όλους, που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, να έχουν πάντα στις προσευχές τους την Ελλάδα. Καταλήγοντας , ευχήθηκε «σύντομα να έλθει η ανάσταση για την Ελλάδα και την μαρτυρική Κύπρο».

 Ο Κύπριος Ιατρός κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, ενορίτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου,  εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του να τιμήσει την εορτή του Αγίου Δημητριανού στο μικρό χωριό του, από το οποίο κατάγεται. Τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος είναι εξαιρετικός Ιεράρχης, ιδιαίτερα αγαπητός στον Βόλο και διακρίνεται για το σημαντικό ποιμαντικό και άλλο έργο του.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιερά Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Βόλου κ. Ευάγγελος Παυλίδης και ο Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου κ. Δημήτριος Κατσικλής.

 Το βράδυ της Παρασκευής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος παρακάθισε σε δείπνο, που τού παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, με τον οποίο είχαν λίαν εποικοδομητική συζήτηση.

Εκ του Γραφείου Τύπου