Μητροπολίτης Σύρου: «Η Εκκλησία συνεχίζει το απολυτρωτικό της έργο»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/11/2011

 «Ενώ η Κοινωνία μας και ο λαός μας, όλοι μας, παρακολουθούμε με αγωνία, απορία, ενίοτε δε και θυμηδία τα όσα σήμερα διαδραματίζονται στην πατρίδα μας, η Εκκλησία συνεχίζει το απολυτρωτικό της έργο με χειροτονίες νέων Πρεσβυτέρων και Διακόνων, παρόλες τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και την κοινωνική και φιλανθρωπική πολύπλευρη δράση της με την προσευχητική σιωπή της, ανακουφίζουσα εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες, χωρίς διάκριση, και ιδιαίτερα νέους και μικρά παιδιά

Αυτά μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του προς τον χειροτονηθέντα σήμερα Πρεσβύτερο π. Ιουστιανιανό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’.

Η χειροτονία ετελέσθη στον ποτε Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου, τον ευρισκόμενον στην ιστορική περιοχή του Κάστρου και τιμώμενον στο όνομα της Άγ. Ενδόξου και Ισαποστόλου Ελένης.Στην χειροτονία συμμετείχε πλήθος Μυκονίων και οι ιερείς του νησιού.  

Ο Μητροπολίτης επέλεξε την ομιλία του ειπών ;

«... Αγαπητό μου παιδί Ιουστιανιανέ, σου επαναλαμβάνω τα σημερινά λόγια του Κυρίου μας από την ευαγγελική περικοπή : Μη φοβού, αλλά πίστευε ! Μη φοβού προσερχόμενος διά να λάβεις το υψηλό υπούργημα της ιεροσύνης εξαιτίας της αδυναμίας της ανθρωπίνης φύσεως, αλλά πίστευε ακράδαντα ότι ο Κύριος που θα δανείζεται από σήμερα τα χέρια σου για να μεταδίδεις στον λαό την Χάρη Του, θα σε ενισχύει και ενδυναμώνει διακρίνοντας στη ζωή σου και τη διακονία σου ταπείνωση, θυσιαστικό φρόνημα και αγάπη»

Ο π. Ιουστινιανός είναι έγγαμος κληρικός εκ Ρουμανίας και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Χειροτονήθηκε διάκονος το έτος 2009 στην Σύρο όπου υπηρέτησε δυο χρόνια και τον τελευταίο χρόνο υπηρέτησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου