Με έργα, στο πλευρό των αδύναμων η Μητρόπολη Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/02/2011

Στις δύσκολες ώρες, στις λύπες και όχι στις χαρές, αναδεικνύεται η προνοιακή αποστολή της Εκκλησίας. Ο αδύναμος πολίτης έχει την ανάγκη στήριξης και η αγκαλιά της Εκκλησίας προσφέρεται.

Με πρωτοβουλία τοῦ Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ἰγνατίου, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (10/2) σύσκεψη μέ θέμα: «Στήριξη τῶν εὐπαθῶν κοινωνικῶνὁμάδων». 
 Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας των Φορέων της Πόλεως για την στήριξη των ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων που πλήττονται από την παρούσα οικονομική κρίση.

Τονίσθηκε από όλους ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που αδυνατούν να επιλύσουν προσωπικά τους προβλήματα, διότι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν κάπου οργανωμένα.

Συγκεκριμένα, οι Εκπρόσωποι των Φορέων πρότειναν τα εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος την παροχή Συμβουλευτικῆς Δικηγορίας από κατάλογο Εθελοντών Δικηγόρων.

Το Τεχνικό Ἐπιμελητήριο Μαγνησίας την δημιουργία Ειδικού Σώματος Συμβουλευτικής για θέματα αξιοποίησης περιουσίας και επικινδυνότητας, που θα λειτουργήσει σε περιπτώσεις εκτάκτου ἀνάγκης.

Ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος: την δημιουργία του Πρώτου Κοινωνικού Φαρμακείου που θα συνδυάζει την παροχή Συμβουλευτικής Ιατρικής 1ου Βαθμού.

Ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων: την παροχή Συμβουλευτικής από κατάλογο Εθελοντών Συμβολαιογράφων.

Οι Σύλλογοι Οικονομολόγων-Λογιστών και Φοροτεχνικών: την δωρεάν παροχή Συμβουλευτικής από Κατάλογο Εθελοντών Μελών του Συλλόγου.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα, να δημιουργηθεί ένας καινούργιος φορέας, με έδρα το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα παρέχει δωρεάν συμβουλές σε ειδικής κατηγορίας πολίτες πάνω σε Νομικά, Ιατρικά, Οικονομικά και Τεχνικά Θέματα.

Ο καινούργιος Φορέας θα ονομάζεται «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης των Πολιτών» και σ’ αυτόν θα παρέχουν σε εθελοντική βάση δωρεάν τις υπηρεσίες τους δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί και Ἰατροί, Φοροτεχνικοί και Οἰκονομολόγοι, συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδος, με σκοπό την δωρεάν παροχή συμβουλών σε πολίτες.

Τέλος, το Τεχνικό Ἐπιμελητήριο Μαγνησίας πρότεινε την δημιουργία Εθελοντικού Σώματος Μηχανικῶν για την παροχή συμβουλών σε έκτακτες περιπτώσεις και ειδικές ανάγκες.

Στην επόμενη συνάντηση όλοι οι ως άνω φορείς θα συναποφασίσουν την ακριβή ημερομηνία ενάρξεως του «Συμβουλευτικού Σταθμοῦ Υποστήριξης των Πολιτών».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέροςο Πρόεδρος τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης.Ο Πρόεδρος τοῦ Τεχνικοῦ Ἐπιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Σωκράτης Ἀναγνώστου.Ο Πρόεδρος τοῦ Φαρμακευτικοῦ Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης.Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οἰκονομολόγων-Λογιστῶν κ. Αριστείδης Παπανδρέου.Ο Αντιπρόεδρος τοῦ Συλλόγου Φοροτεχνικῶν Μαγνησίας κ. Νικόλαος Λουμάνος.Το Μέλος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τῶν Συμβολαιογράφων κ. Ιωάννης Κόνσουλας