Οι δύο διαστάσεις της επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/11/2014

Διττή διάσταση, πολιτική και θρησκευτική, δίνει στην τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία η ανταποκρίτρια του ραδιοφώνου του Βατικανού Philippa Hitchen, η οποία συνοδεύει τον ποντίφικα. Η κα Hitchen έκανε λόγο για δύο χωριστές προσκλήσεις και συμπλήρωσε «Υπάρχει μια πολιτική διάσταση σε αυτό και υπάρχει και μια θρησκευτική διάσταση σε αυτό."

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια η επικείμενη συνάντηση Φραγκίσκου-Βαρθολομαίου έρχεται με φόντο μια "ιδιαίτερα καλή φιλία" που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο ηγετών.
Η πολιτική διάσταση σε αυτή την επίσκεψη, παρατήρησε η δημοσιογράφος, έχει να κάνει με τις συναντήσεις του Πάπα με τον Τούρκο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και με το Τμήμα Θρησκευμάτων της χώρας. Σε αυτές τις συναντήσεις θα δοθεί η ευκαιρία στον Πάπα να απευθύνει μήνυμα προς "τον ευρύτερο μουσουλμανικό κόσμο" .

Ο ποντίφικας είναι βέβαιον πως θα χρησιμοποιήσει αυτές τις συναντήσεις προκειμένου να διακηρύξει εκ νέου πως "η θρησκεία δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τη βία".-agioritikovima.gr

φωτο: fanarion.blogspot