Τα Τρίκαλα αποχαιρετούν τον παπα- Πολύκαρπο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/11/2011

 Ο Πρωτοπρεσβύτερος , επί 40 και πλέον χρόνια, του Μητροπολιτικού Ναού Τρικάλων του Αγίου Νικολάου Παπατύμπας η κατά κόσμο Πολύκαρπος Τύμπας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος ήταν ιδιαιτέρα δημοφιλής στην Τρικαλινή κοινωνία και εξίσου αγαπητός για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο άλλα και την συγγραφική του ιδιότητα.
Από νεαρά ηλικία είχε αφιερώσει τη ζωή στον Θεό και τον δρόμο αυτό ακολούθησαν και τα πέντε παιδιά του.
Συγκεκριμένα ο ένας γιος του έγινε Ιερομόναχος και ο άλλος Ιερέας, οι δυο κόρες του ακολούθησαν τον μοναχικό βίο, ενώ η πέμπτη του κόρη έγινε Πρεσβυτέρα αφού είναι παντρεμένη με κληρικό.

Στην πλούσια συγγραφική του δράση περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα βιβλία «Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων 1966», «Μοναστήρι Αγίας Τριάδος Οξυάς Καρδίτσας 1968», Μοναστήρι Παναγιάς Σπηλιάς Αγράφων 1969», «Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος 1985».

Ο Παπατύμπας έδωσε γενναία μάχη, τους τελευταίους μήνες, για να κρατηθεί στην ζωή όπως είχε αποκαλύψει το trikalanews.gr και έφυγε από τα εγκόσμια χθες στις 7.30 το πρωί ξαπλωμένος στο κρεβάτι στην οικία του.
Η κηδεία του θα γίνει στη 1.30 σήμερα  το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων του Αγίου Νικολάου, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο Φλαμούλι.