Εγκαίνια δωροέκθεσης από την Ι.Μ.Πειραιώς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2014

«Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς, μία ημέρα αγάπης, μία ημέρα κοινωνικής και πνευματικής ανατάσεως, γιατί ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την γιορτή της αγάπης, τη γιορτή της απολύτου μετοχής στη Χάρη και την Ευλογία, τη ζωή και την πραγμάτωση του αιωνίου Θεού που είναι τα Χριστούγεννα».

Αυτά τόνισε απευθυνόμενος προς όλους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά την Ακολουθία του Αγιασμού της Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσης που τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως εκεί που κανένας άνθρωπος δεν σκέφτηκε ποτέ να γεννηθεί και να σπαργανωθεί, «εκεί, από απέραντη αγάπη και ταπείνωση, το έπραξε ο αιώνιος Θεός, για να γίνει το αιώνιο πρότυπο του ανθρώπου» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μόνο μέσα από αυτή την συγκατάβαση μπορεί ο άνθρωπος να βρει τον εαυτό του, να καταλάβει τη ζωή να επικοινωνήσει με τους άλλους και να γίνει πραγματικά Ευλογία και Αγιασμός.

«Η γιορτή των Χριστουγέννων» τόνισε, «είναι το ανείπωτο θαύμα της αγάπης που δεν γνωρίζει όρια, που δεν κοιτάει τον εαυτόν της που είναι βαθιά ανιδιοτελής και μεταφυσική», συμπληρώνοντας πως εκείνο που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς ταπεινά στο Θεό είναι να μιμηθούμε την αγάπη Του σε κάθε έναν από τους συνανθρώπους μας, παραβλέποντας το χρώμα του, τη θρησκεία ή την πεποίθησή του. «Κάθε άνθρωπος είναι αξία ανεπανάληπτη και είναι αξία για την οποία ο Θεός έγινε άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά. 

Ανέφερε πως μπορούμε να μιμηθούμε τον Θεό εάν αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο, προτρέποντας όλους «να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να τον δεχθούμε όπως και αν είναι και να του προσφέρουμε τον σεβασμό, την αγάπη και την στοργή μας».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις άπειρες ευχαριστίες του στους εθελοντές των 17 Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας  οι οποίοι «προσπαθούν να κάνουν πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων και την εντολή αγάπης της Κυρίου μας, όλο το χρόνο». «Οποιαδήποτε πράξη μας πηγάζει από βαθιά αγάπη», προσέθεσε.

Ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γεώργιο Γαβρίλη τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ.Ιωάννη Μώραλη καθώς επίσης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαρδιμάκη διαβεβαιώνοντάς τους πως η Εκκλησία θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε καλό έργο τους.

Από την πλευρά τους, μιλώντας λίγο νωρίτερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» και στην απευθείας εκπομπή που μεταδόθηκε από τον χώρο της Δωροεκθέσεως, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Πειραιά, όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής εξήραν το γενικότερο έργο που επιτελείται στην Μητρόπολη Πειραιώς υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, δεσμευόμενοι πως θα βρίσκονται με κάθε τρόπο στο πλευρό και τις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ειδικότερα ο κ.Μώραλης υπογράμμισε πως «σκοπός του Δήμου δεν είναι να αυξήσει τα συσσίτια, αλλά να τα μειώσει και ει δυνατόν να τα εξαλείψει».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας σημείωσε με έμφαση: «Να προσεύχεστε παρακαλώ γιατί αυτό που έχουμε ανάγκη πέρα από τα υλικά αγαθά στην προσπάθεια της Μητροπόλεως είναι η Προσευχή σας, η κοινωνία της ευχής και της αγάπης σας».

Η Δωροέκθεση βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού (έναντι κεντρικού ταχυδρομείου) και λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής.


Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου,
 Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

                                                        Δημήτριος Αλφιέρης