Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2014

Την 25η Νοεμβρίου 2014 η Εκκλησία μας  εορτάζει την μνήμη της πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.Στην Τρίπολη και στον  Ενοριακό Ναό της Αγίας Αικατερίνης την Δευτέρα 24η Νοεμβρίου 2014, στον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμή της Αγίας  χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως ( Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ.κ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ενώ συμπροσευχόμενος στο Ιερό βήμα παρέστη ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Στην Ακολουθία του εσπερινού συμμετείχε  επίσης  ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως μας και   ευσεβείς Τριπολίτες, οι οποίοι  κατέκλυσαν από νωρίς τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας παίρνοντας το λόγο καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την συμμετοχή του στην πανήγυρη τον Άγιο Ιεραπόλεως,  ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Καρύδης.

Ενορίτες και εορτάζοντες προσέφεραν για μια ακόμη φορά Αρτοκλασίες, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού μοιράστηκαν  προς όλους γλυκίσματα επ΄ ευκαιρία της Εορτής.

Στη συνέχεια απόψε θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας θα τελεσθεί ο  Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ευχόμαστε η Χάρη και η Ευλογία της Αγίας Αικατερίνης να σκέπη πάντας .

                                        +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας