Μητροπολίτης Κερκύρας:"Η ειρήνη έρχεται δια του Χριστού"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/11/2014

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην ιερά Μονή Κασσωπίτρας στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, στηριζόμενος στην φράση του αποστολικού αναγνώσματος «ο  Χριστός εστίν η ειρήνη ημών» τόνισε ότι ο Χριστός γκρεμίζει τα χωρίσματα ανάμεσα στους εθνικούς και τους ειδωλολάτρες, γκρεμίζει κάθε φραγμό στις καρδιές των ανθρώπων και τους κάνει να ειρηνεύουν. Η ειρήνη ήταν και είναι το ποθούμενο κάθε εποχής.

 

Η ειρήνη δεν έρχεται με την δύναμη και την εξουσία, ούτε με τα όπλα. Η ειρήνη δεν επιβάλλεται, αλλά έρχεται δια του Χριστού. Ο Χριστός σταύρωσε την αμαρτία, η οποία δημιουργεί την ακαταστασία στον κόσμο. Η αμαρτία δημιουργεί τους εγωισμούς, τις φιλοδοξίες των λαών, την πλεονεξία και τα συμφέροντα και προκαλεί τις συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς.

Ο Χριστός συνεσταύρωσε την αμαρτία και καλεί και εμάς να συσταυρώσουμε τα δικά μας πάθη, για να μπορέσουμε να νιώσουμε την εσωτερική ειρήνη και να υπερβούμε την ακαταστασία των καρδιών μας. Μόνο τότε οι άνθρωποι θα μπορέσουμε να βρούμε την ειρήνη, με την βοήθεια του Χριστού και τη ζωή της Εκκλησίας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ