Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Σπάρτης Όσιο Νίκωνα τον «Μετανοείτε»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/11/2014

Ι.Μ.Σπάρτης Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Σπάρτης Όσιο Νίκωνα τον Μετανοείτε. Στις 5.00 το απόγευμα, στον Ιερό ναό Οσίου Νίκωνος, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στο μέσο του Ναού. Στη συνέχεια θα ψαλλούν τα Μακαριστήρια του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο, τους κληρικούς και τους παραβρισκόμενους πιστούς.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής στις 7.00 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 θα ξεκινήσει, με την πρέπουσα λαμπρότητα και υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος στους κεντρικούς δρόμους της Λακωνικής πρωτεύουσας.