Οι εργαζόμενοι της Αποστολικής Διακονίας τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/11/2014

Το σύνολο του προσωπικού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας παρευρέθη στην εορτή του αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, προστάτη του Οργανισμού, η οποία τελέσθηκε με κατάνυξη στον ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου δήμου, ιερουργούντος του πανοσολ. Αρχιμανδρίτου Αλέξιου Ψωΐνου, Διευθυντή Υπηρεσιών και του Θεολογικοῦ Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Αγίου και στον ρηξικέλευθο θεολογικό του λόγο, που τον οδήγησε σε διάσταση τόσο με τις πολιτειακές, όσο και τις εκκλησιαστικές αρχές της εποχής, αποτελώντας έτσι διαχρονικό παράδειγμα του ασυμβίβαστου ορθόδοξου ιεράρχη. Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας.

Ακολούθησε παράθεση πρωινού στην αίθουσα συνεστιάσεων του ι. Ναού, όπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλείου σε ομιλία που απεύθυνε στα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πατρική φροντίδα που δείχνει προς τους εργαζομένους, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, για την αγαστή συνεργασία του με τους εργαζομένους του Οργανισμού και την πάντοτε καλοπροαίρετη διάθεσή του για την επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου κ. Κλήμη, τους πατέρες του Οργανισμού, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου για την ενεργή συμμετοχή τους σε εργασιακά και οργανωτικά θέματα. 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου