Ευλογία με το πετραχήλι του Αγίου Φιλουμένου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2014

Με κατάνυξη και κατά το μοναστηριακό τυπικό τελέστηκε εχθές το βράδυ 12 Νοεμβρίου 2014 Ιερά Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στον Εσπερινό της Ιεράς Αγρυπνίας κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, χοροστάτησε ο Καθηγούμενος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, επίσης στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Γέροντας Νεκτάριος πλαισιούμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα Αρχιμ. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο και τον Ιεροδιάκονο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου π. Σιλουανό Βέργο.

Η κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε στις 8.00 το βράδυ και τελείωσε στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου από εκατοντάδες πιστούς, (πάνω από 500 άτομα όπου το 70% ήταν νέοι στην ηλικία), οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενός εκ των τριών Ιεραρχών, προστάτου των γραμμάτων και της παιδείας, αλλά και να προσκυνήσουν τεμάχιο από την δεξιά χείρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το οποίο βρίσκεται αυτές τις ημέρες για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου μαζί με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Να αναφέρουμε ότι αρκετοί από τους πιστούς ένιωσαν μια άρρητη ευωδία προσκυνώντας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ίσως ήταν ένα δώρο του Αγίου προς όλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στην Ιερά Αγρυπνία για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό του. Κατά την διάρκεια της Θείας Κοινωνίας χρησιμοποιήθηκαν 3 άγια Δισκοπότηρα, με τα οποία 3 ιερομόναχοι μεταλάμβαναν τους πιστούς περίπου για μισή ώρα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος και Γέροντας π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή, στους διωγμούς και στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Να υπενθυμήσουμε ότι το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα για προσκύνηση των πιστών έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, όπου το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσουν.

Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στις 5.30 οι πιστοί θα έχουν μια ιδιαίτερη ευλογία, την οποία θα φέρει ο Γέροντας Νεκτάριος από το μοναστήρι του Τρικόρφου. Θα έρθουν προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Νεκταρίου όπως τα γυαλιά του Αγίου, το κομποσχοίνι και το καλογερικό σκουφάκι που φορούσε καθημερινά. Ο Γέροντας Νεκτάριος ως ευλογία για φώτιση και υγεία θα φορέσει το σκουφάκι του Αγίου σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς, επίσης θα φέρει σήμερα ο Γέροντας και μεγάλο τεμάχιο λίθου από τον φρικτό Γολγοθά.

Αύριο Παρασκευή το απόγευμα στις 5.30 ο Γέροντας Νεκτάριος θα σταυρώσει αρρώστους με το πετραχήλι του Αγίου Φιλουμένου.