Μητροπολίτης Κερκύρας:"Η εποχή μας χρειάζεται πνευματική μόρφωση και εργασία"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/11/2014
ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ 
  
Την Κυριακή  9 Νοεμβρίου 2014, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
 
Στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας  τελέστηκε το πρωί της Κυριακής Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Κατʼ αυτό   ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροτόνησε σε διάκονο τον μοναχό π. Ιάσονα Κεσέν, πτυχιούχο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά. 
 
Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η ιερωσύνη στην εποχή μας απαιτεί πολλή πίστη και αυταπάρνηση, διότι είναι έργο αποστολικό. Ζούμε σε μία εποχή πρακτικής  ειδωλολατρίας, στην οποία εσκληρύνθη και εψύγη η αγάπη των πολλών και χρειάζονται νέοι κληρικοί, με μόρφωση και με χαρίσματα, για να εργαστούν πνευματικά. Οι άνθρωποι διψούν για την αλήθεια του Κυρίου μας και χρειάζονται εκείνους που θα αφιερωθούν στη ζωή της Εκκλησίας και θα αναλάβουν την αποστολή να δώσουν την μαρτυρία της πίστεως. Η πνευματική εργασία, άλλωστε,  καταξιώνει τον άνθρωπο.
 
 Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τον νεοχειροτονούμενο να αφήσει τον Χριστό να μορφωθεί εν αυτώ και τότε θα λαμβάνει τη χάρη του Θεού. Και η χάρις μεταδίδεται στους ανθρώπους, ακόμη κι αν αυτοί δεν το κατανοούν. Για να γίνουν όλα αυτά πράξη χρειάζεται ταπείνωση, επίγνωση της αποστολής και συνεχής μετάνοια. Σε όλα αυτά τα στοιχεία πρότυπο θα μπορούσαν να είναι τόσο ο άγιος απόστολος Ιάσων, ο ιδρυτής της αποστολικής Εκκλησίας της Κέρκυρας, αλλά και ο εορταζόμενος άγιος Νεκτάριος, ο οποίος έδειξε τι σημαίνει για τον κληρικό να είναι αληθινός διδάσκαλος της Εκκλησίας, να έχει δηλαδή την πνευματική μόρφωση στη ζωή του.  
 
Ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν κατάμεστος από ιερείς και πιστούς που ήρθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, κάτι που παρατήρησε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Νεκτάριος, ευχαριστώντας και το Θεό και τους ανθρώπους για την ευλογία της συμπόρευσης. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ο νέος Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος και ο πολιτευτής κ. Στέφανος Γκίκας.