«Το χρήμα δεν κάνει διακρίσεις» και οι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι από την Εκκλησία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/11/2011

«Το χρήμα δεν κάνει διακρίσεις, θρησκευτικές ή  φυλετικές  και είναι καλοδεχούμενο όταν επενδύεται σε αποστολή φιλανθρωπίας», ήταν το σχόλιο ιεράρχη, μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, όπου ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τους Συνοδικούς ιεράρχες για το ταξίδι του στο Κατάρ. Το σχόλιο είναι απάντηση στις φωνές εκείνες που κατηγορούν τον αρχιεπίσκοπο ότι «ανοίγει την πόρτα σε ισλαμιστές».

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ συζητήθηκε «πρόταση για αξιοποίηση συγκεκριμένης εκτάσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη αργότερα. Η έκταση όπως ο καθείς αντιλαμβάνεται είναι αυτή που βρίσκεται στο Λαιμό Βουλιαγμένης και είναι έκταση φιλέτο που ορέγεται κάθε επενδυτής.

Επίσης, όπως προ ημερών είχε δημοσιεύσει το «ierovima», ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε όσους μητροπολίτες διαθέτουν ακίνητα στις μητροπόλεις τους να τα αξιοποιήσουν, εφόσον το επιθυμούν για ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου.  

 Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΔΙΣ: «Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 Προ της ενάρξεως της Συνεδρίας, ενώπιον του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, έδωσε την νενομισμένη Διαβεβαίωσή για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

 Κατά την σημερινή Συνεδρία :

 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

 Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Μητροπολίτες για το πρόσφατο ταξίδι του στο Κρατίδιο του Κατάρ. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ, για να συζητηθεί πρόταση για αξιοποίηση συγκεκριμένης εκτάσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως μία ευκαιρία για την περαιτέρω συζήτηση προς αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με σκοπό πάντοτε την ωφέλεια της Χώρας μας και της Εκκλησίας μας, αφού, όπως και κατ΄  ε­πα­νά­λη­ψιν έχει λεχθεί, τα οποιαδήποτε έσοδα, κάτω από πάντοτε διαφανείς διαδικασίες, να προορίζονται κυρίως για την συμπαράσταση και την ενίσχυση του λαού μας και ιδιαίτερα των ευπαθών συνανθρώπων μας.

 

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

  

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάιος 2024>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.