Μητροπολίτης Καλαβρύτων: 28 Οκτωβρίου 2011-Το 2ο Μεγάλο ΟΧΙ-ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΧΘΕΣ

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 31/10/2011

Γιορτάσαμε προχθές το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, το μεγάλο "ΟΧΙ!" που είπε ο αείμνηστος Κυβερνήτης της Ελλάδος της εποχής εκείνης Ιωάννης Μεταξάς, εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού.
Γιορτάσαμε όμως την λαμπρότερη εθνική επέτειεο των νεωτέρων χρόνων ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!  Ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να συμμετάσχη σε συνεδριακή εκδήλωση του Αραβικού κόσμου, με την ονομασία "Αραβική Άνοιξη" που έλαβε χώρα στην Κύπρο! Θεωρούμε τη στάση του κ. Πρωθυπουργού σαν περιφρόνηση πρός τους 'Ηρωες της εποποιΐας του 1940. Πρός τους επιζώντες ¨Ηρωες και πρός τούς νεκρούς, που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Το σημειώνουμε και το στιγματίζουμε!

Προχθές λοιπόν συνέβη κάτι το συγκλονιστικό! Ο Ελληνικός Λαός, ο πάντοτε ευκολόπιστος καί χιλιοπροδομένος, είχε την ευκαιρία να βροντοφωντάξει ένα νέο ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!

ΟΧΙ, στη νέα Γερμανική κατοχή!

ΟΧΙ, στην υποτέλεια!

ΟΧΙ, στην έσχατη φτώχεια, στην οποία οδηγείται η Χώρα μας!

ΟΧΙ, στήν "σωστική" εποπτεία των Ξένων Επιτηρητών μας οι οποίοι ήλθαν και άρχισαν ήδη να εγκαθίστανται στα Υπουργεία!

ΟΧΙ! στο ξεπούλημα της Ελληνικής Γης, που είναι ποτισμένη με το αίμα αγίων και ηρώων, ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ΗΡΩΩΝ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

ΟΧΙ!, στο ξεπούλημα των χρυσαφικών και των τιμαλφών της Πατρίδος μας!

Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει!

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ

  1. "Απώλεια εθνικής κυριαρχίας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ...Η Δημοκρατία στήνεται στο απόσπασμα", γράφει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τ. 105-20/10/2011)
  2. "Ξεπούλημα των πάντων, πλήν του Παρθενώνα", έγραψε ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (29.09.2011),
  3. "Κυβέρνηση Βερολίνου", με ουσιαστικούς Υπουργούς τους Επιτρόπου, έγραψε ΤΟ ΠΑΡΟΝ (30.10.2011)
  4.  "Ιδού η Χώρα σας, κυρία Μέρκελ...", αντιγράφουμε και πάλι απο το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδος.
  5. "Έρχονατι 80-100 μόνιμοι ελεγκτές", ΄΄εγραψε ΤΟ ΒΗΜΑ ( 30.10.2011).
  6. "Το ηττηθέν Γ' Ραϊχ παίρνει τη ρεβάνς διά του Δ' Ράϊχ", διαβάσαμε σε άρθρο του κ. Κωνστ. Νικολάου, ΤΟ ΠΑΡΟΝ  (30.10.2011).
  7. "Η Χώρα και η Δημοκρατία στον "γύψο", διαβάσαμε επίσης σε άρθρο του κ. Μενέλαου Γκίβαλου (ενθ ανωτ.)
  8. "Φαινόμενα διάλυσης.Τριγμοι σε θεσμούς, οικονομία, κυβέρνηση", έγραψε και ΤΟ ΒΗΜΑ (30.10.2011)

_________Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω δημοσιευμάτων είναι ένα καί μοναδικό:

ΟΧΙ, στη νέα Γερμανική κατοχή!


_________Οι διαμαρτυρόμενοι προχθές διεμαρτύροντο κατά της πολιτικής Εξουσίας! Ήσαν οι ίδιοι εκείνοι "αγανακτισμένοι" Έλληνες, οι οποίοι προ μηνός κατέκλυζαν την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα! Ήσαν ΟΛΟΙ οι "μή βολεμμένοι" Έλληνες, οι οποίοι από τη μια άκρη της Ελλάδος έως την άλλη συγκροτούν τήν παράταξη των απογοητευμένων από τό πολιτικό Σύστημα. Οι οποίοι καί συνεχίζουν να απογοητεύωνται! Είναι όσοι έχασαν τη δουλειά τους, όσοι νοιώθουν εξαντλημένοι από τήν αβάστακτη φορολογία, όσοι πηγαίνουν πια στα συσσίτια της Εκκλησίας ή των Δήμων για ένα πιάτο φαγητό, όσοι ψάχνουν τώρα στα σκουπίδια για να βρούν κάτι φαγώσιμο, είναι όσοι χάνουν το σπίτι τους, επειδή - άνεργοι πια- δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις των, είναι όσοι σπεύδουν στα ενεχυροδανειστήρια για να πωλήσουν τά τιμαλφή τους, γενικώς είναι αυτοί οι οποίοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΕΛΠΙΔΑ! Όλοι αυτοί είναι και γαλάζιοι και πράσινοι και κόκκινοι! Προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Ενωμένοι πια όλοι μαζί, χωρίς πολιτικά χρώματα και ιδεολογίες, καθώς ανήκουν από τήν άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, δίδουν την υστάτη μάχη, πρίν αναλάβουν άλλου είδους επαναστατική δράση! "Έβαλαν λουκέτο 1.100 βενζινάδικα" διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ (16.10.2011). "Αδειάζουν ιδιωτικοί οίκοι ευγηρίας λόγω κρίσης¨, διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ (15.10.2011).

__________Αυτή τήν απλή αλήθεια φαίνεται πως δεν κατώρθωσαν ή δέν θέλησαν να την συλλάβουν οι άνθρωποι της Εξουσίας! Απέδωσαν τίς εκδηλώσεις της γενικής κατακραυγής σε οπαδούς, που θέλουν να καταργήσουν τις εθνικές παρελάσεις. Κατηγόρησαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού! Είπαν επίσης για κάποιες μειοψηφίες, για ακραία στοιχεία καί άλλα φαιδρά και ασυνάρτητα πράγματα! Από τήν άλλη υπερετόνισαν την ασεβή συμπεριφορά πρός τόν Πρόεδρον της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια! Και βεβαίως ήταν άδικη η επίθεση στον κ. Παπούλια! Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παραβλέπει τήν αγωνία του Ελληνικού Λαού καί να επικυρώνει τις αντισυνταγματικές Αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων. Η εισβολή της "Τρόϊκας" στην Ελλάδα με αποφασιστικές κυβερνητικές αρμοδιότητες, κατά το άρθρο 120 & 3 του Συντάγματος, θεωρείται "Σφετερισμός Εξουσίας". Το περίφημο"Μνημόνιο" δέν έτυχε της εγκρίσεως από 180 Μέλη της Βουλής! Ολα αυτά βαρύνουν τόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν είναι Προδότης, αδρανής όμως είναι και παραείναι! Ο κ. Χορστ Ράϊχενμπαχ δεν μπορεί να είναι ο άτυπός μεν, πλήν όμως ουσιαστικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος! 
___________Ο προσφάτως εκδημήσας πολιτικός καί τέως Υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης μας έστειλε μήνυμα από τόν τάφο του: "Σαλπάρω σήμερα για τον άλλο κόσμο. Αυτό που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Νά' στε όλοι καλά"(Το Παρόν, 16.10.2011). Ας τα ακούσει λοιπόν και ο Εξοχώτατος Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
__________Ας ξαναγυρίσουμε τώρα στίς διαμαρτυρίες της 28ης Οκτωβρίου 2011. Η αντίδραση του Ελληνικού Λαού στις 28 Οκτωβρίου 2011 ήταν ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! Αυτή τήν απλή αλήθεια φαίνεται πως δεν κατώρθωσαν ή δέν θέλησαν να την συλλάβουν οι άνθρωποι της Εξουσίας! Είδαν τό δένδρο καί έχασαν τό δάσος!Με πρόσχημα την προσβολή πρός τόν Ανώτατο Άρχοντα του Πολιτεύματος πρσπάθησαν να στρεβλώσουν τά γεγονότα και να μεταθέσουν τό κέντρο του βάρους από τό πρόβλημα. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΠΙΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙ ΠΙΑ ΥΠΟ ΞΕΝΙΚΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ!

Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ο Ελληνικός Λαός. Γι αυτό καί βροντοφώναξε το μεγάλο ΔΕΥΤΕΡΟ "ΟΧΙ"! Το "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου2011!

_________Περίμενα κάποιος εκ των εκκλησιαστικών Ταγών να σταθή με το μέρος των ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Επειδή όμως επικρατεί άκρα του τάφου σιγή η ελαχιστότης μου απεφάσισε να λάβει μια θέση. Να υπογραμμίσει καί να μεταφράσει τήν κραυγή των Ελλήνων, που είναι όχι μόνον κραυγή πόνου και ανησυχίας για το αύριο, αλλά και κραυγή απογνώσεως! "Η Ελληνική Κοινωνία στα πρόθυρα της έκρηξης", έγραψε η εφημερίδα 'Η ΑΞΙΑ" (16.10.2011)

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ, καί

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών καί πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί μου,                                                  της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκαννήσου,         Ταπεινά παρακαλώ, δώστε μεγάλη προσοχή στό προχθεσινό ξέσπασμα του Ελληνικού Λαού! Μελετήστε το βαθειά με τους Συμβούλους και τους Συνεργάτες Σας! Και δώστε ένα Μήνυμα στο Λαό μας, ότι "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ"! Αλλοιώς η συνέχεια προμηνύεται ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

Θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ και για την ΕΛΛΑΔΑ και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ!

____________Τώρα πιά μας "κράζουν" και οι ξένοι! Χαρακτηρίζει τον κ Πρωθυπουργό ως "ιπτάμενο Δικτάτορα" Δήτε το παρακάτω Video. Το Videoεπικαλείται τις καταγγελίες του Βουλευτού κ. Πάνου Καμμένου και τις σχολιάζει. Δεν αποδεχόμεθα τους βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού μας. Αλλά όταν τέτοια βαρειά λόγια λέγωνται μέσα στη Βουλή, δεν μπορείς να τα απορρίψεις ασυζητητί.


Με αίσθημα εθνικής ευθύνης
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 31η Οκτωβρίου 2011