Κούτες αγάπης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/10/2011

 Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού , στις 21 Οκτωβρίου, ανήμερα της μνήμης του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ανέλαβε την προσπάθεια να προωθήσει  τα κατόπιν διαλογής καθαρά ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια κ.ά.  σε κοινωφελείς οργανισμούς – συλλόγους.
Ήδη  -από τις 18  Ιουλίου  που προωθήσαμε  65 ακόμη κιβώτια ρουχισμού- είχε  συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδυμάτων και υποδημάτων, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, χειμερινών και θερινών, καθώς και ικανός αριθμός παιχνιδιών.
Αφού έγινε η  πολύ δύσκολη αλλά  απαραίτητη διαλογή (διότι αρκετά ενδύματα κρίθηκαν ακατάλληλα να δοθούν ακόμα και σε φτωχούς  συνανθρώπους μας, ήταν βρώμικα, σκισμένα κλπ..) δόθηκαν  από το Ιούλιο έως σήμερα  139 δέματα σε  ενδεείς συνανθρώπους μας - ενορίτες μας και μη. 
Για το αρκετό περίσσευμα σε ρούχα, υποδήματα κ.λ.π.  η «Επιτροπή  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου για τη συλλογή και  διανομή  των ενδυμάτων και υποδημάτων» απεφάσισε να τα προσφέρει στο Φιλανθρωπικό κατάστημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ενδύει φτωχούς και αστέγους «Ταβιθά», το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακομινάτων στην  Αθήνα. 
Οι  προσφερόμενες 85  κούτες μεταφέρθηκαν από τα μέλη του Ε.Φ.Τ  με  μισθωμένο όχημα, παρουσία του Προέδρου του Ε.Φ.Τ. Πρωτοπρ. π.  Ιωάννη Καλογερόπουλου και του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου,  στο εν λόγω φιλανθρωπικό κατάστημα  για να προωθηθούν δωρεάν  σε φτωχούς και αστέγους συνανθρώπους μας. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους ενορίτες μας, που προσέφεραν  τα σε καλή κατάσταση  ενδύματα, υποδήματα  και παιχνίδια, που προσφέραμε σε 139 ενδεείς  ενορίτες αδελφούς μας, αλλά και το αρκετό περίσσευμα στο ανωτέρω κοινωφελές Ίδρυμα «Ταβιθά».  
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, που είναι επί της οδού Βουτσινά 92 στο Χολαργό,  είναι ανοικτό καθημερινά από 10 π.μ. έως 12 μ.  -εκτός Κυριακής-, δέχεται και προσφέρει ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια και τρόφιμα, ενώ εξετάζει όλες  τις έκτακτες περιπτώσεις που παρουσιάζονται και αντιμετωπίζει σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.