Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Ένα παράπονο και ένα αίτημα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/10/2011

Διπλή εορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη τιμά τη μνήμη του Πολιούχου της και την επέτειο απελευθέρωσής της. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην καταπληκτική, όπως την χαρακτήρισε, έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο σημειώνοντας: «Διαλαλεί στην καρδιά της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας και τη μεγαλουργία του Έλληνα Μακεδόνα Βασιλιά του Αλεξάνδρου του Μεγάλου. Τέτοια μηνύματα περιμένουμε από την Ευρώπη». Και συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες όσοι και αν ερωτηθούν δεν θέλουν άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας. Θέλουμε να είμαστε μόνοι οι Έλληνες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία του Κάρολο Παπούλια και του Γιώργου Παπανδρέου από τις εκδηλώσεις εορτασμού: «Θα θέλαμε να ήταν εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ει δυνατόν και ολόκληρη η κυβέρνηση».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος στον κ. Μπεγλίτη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, έθεσε το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης: «Είναι σφοδρή επιθυμία όλου του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά. Το αίτημα του έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.