Αποχαιρετούμε το Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/10/2011

Με τα μάτια στραμμένα στη Βιέννη βρίσκονται δεκάδες Ορθόδοξοι αρχιερείς σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς έναν μεγάλο ιεράρχη, τον Μητροπολίτη Αυστρίας, Υπέρτιμο και Εξαρχο Μεσευρώπης και Ουγγαρίας Μιχαήλ.

Ο  κατά κόσμον Μιχαήλ Στάικος αύριο το πρωί θα φιλοξενηθεί  για πάντα στην αυστριακή γη όπου έζησε και αναδείχθηκε και θα τοποθετηθεί στο πάνθεον της ιστορίας μαζί με τους άλλους μεγάλους Ελληνες της Βιέννης. Την Εκκλησία της Ελλάδος και  τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα εκπροσωπήσει ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ο οποίος βρίσκεται στη Βιέννη.

Βραβευμένος με τα υψηλότερα παράσημα του αυστριακού κράτους, τιμήθηκε για την προσφορά του από τον σημερινό Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια αλλά και τον προκάτοχο του Κωστή Στεφανόπουλο.

Η Αυστρία, η Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποχαιρετούν έναν επιφανή ιεράρχη. Ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, ο Καρδινάλιος Σέμπορν, ο Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος και δεκάδες άλλοι θα βρεθούν στον Ναό της Αγίας Τριάδας, εκεί, στην συνοικία των Ελλήνων, στη Βιέννη για να αποχαιρετίσουν έναν μεγάλο φίλο.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα αρχίσει στις 12:30 και ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κεντρικό κοιμητήριο της Βιέννης.