Με το πένθος (για τον μακαριστό Μιχαήλ) ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/10/2011

Στα πλαίσια της ειρηνικής επισκέψεώς του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακ. Πατριάρχης Σερβίας κ. Εἰρηναῖος επισκέφθηκε σήμερα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.

Στην είσοδο της Σχολής τους υψηλούς επισκέπτες υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, νέος Ηγούμενος της Ι. Μονής Χάλκης, ο οποίος τους οδήγησε στο Καθολικό της Μονής για να προσκυνήσουν και να ανάψουν κερί ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Καμαριωτίσσης. Οι δύο Προκαθήμενοι έψαλαν και προσηυχήθησαν ελληνιστί και σερβιστί.

Εν συνεχεία, έγινε η επίσημη υποδοχή στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, όπου αντηλλάγησαν επίσημες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από μέρους του Ηγουμένου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου.

Ο Πατριάρχης της Σερβίας παρεκάθησε σε επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής και ανεχώρησε για το Φανάρι για να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της επισκέψεώς του στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Σουμαδίας κ. Ιωάννης και Ζίτσης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρεμεσιανής κ. Ανδρέας και ο Ιερολ. Διάκονος κ. Αλέξανδρος Σέκουλιτς.

Τον Παναγιώτατο συνόδευσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων των Πατριαρχείων, και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Μάξιμος Βγενόπουλος. Παρών ήτο και ο Εντιμολ. κ. Βασίλειος Σταυρίδης, Καθηγητής της Σχολής.