Ο Άγιος Δημήτριος ευλόγησε την ιστορική Τριπολιτσά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/10/2011

 (Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) «Λάβαμε την ευλογία του Αγίου Δημητρίου επί τη πενθημέρω παραμονή τμήματος του Χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, στην Ιστορική Τριπολιτσά και τώρα αποχωριζόμεθα τον Άγιο, επί τη επιστροφή του στην Αγιοτόκο και Θεοφρούρητο Πόλη της Θεσσαλονίκης».

Σε κλίμα συγκινήσεως και πνευματικής κατανύξεως, τελέσθηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, Ιερά Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιωμένου εξ Ιερέων της Μητροπόλεως και των Πατέρων οι οποίοι  συνόδευσαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου εκ της Θεσσαλονίκης.   

Μεγάλη ήταν  η συμμετοχή του κόσμου και των ευλαβών προσκυνητών, επί τη αναχωρήσει του  Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποδέχθηκε η Αρκαδική πρωτεύουσα, το Σάββατο 15η  Οκτωβρίου. Το Ιερό Λείψανο αξίζει να σημειωθεί πως ήρθε στην Τρίπολη για πρώτη φορά και αυτό αναμφίβολα αποτελεί "επιτυχία" όσων εργάστηκαν και συνέργησαν για την τόσο μεγάλη αυτή Ευλογία. 

Τα Ιερό Λείψανο παρέμεινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έως την σήμερον 20η Οκτωβρίου, όπου τελέσθηκαν νυχθημερόν Ιερές Ακολουθίες προς τιμή του Αγίου, Ιερουργούντως του Σεβ. Μητροπολίτου μας και εντεταλμένων Ιερέων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα πάντα με το καταρτισθέν πρόγραμμα εκ της Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αποχαιρετώντας τον Άγιο, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό για την Μεγάλη αυτή Ευλογία που έλαβε η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, επικρότησε και συνεχάρη την μεγαλειώδη και ασταμάτητη προσέλευση  των πιστών της Μητροπόλεως, οι οποίοι συνέρευσαν από κάθε γωνιά  της Μητροπόλεως, και όχι μόνο, υποσχέθηκε δε, πως θα οργανωθεί εκδρομή με σκοπό το προσκύνημα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζοντας  τα  συναισθήματα των ευλαβών χριστιανών δήλωσε ότι το προσκύνημα αυτό, θα παραμείνει ανεξίτηλο στην μνήμη όλων των Χριστιανών της Μητροπόλεως μας.
 
Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΝ δια την ευλογία που έδωσε με το προσκύνημα αυτό στην Επαρχία μας, τους πατέρες που συνόδευσαν τον Άγιο στην Ιερά μας Μητρόπολη, τον Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον Θεσσαλονίκης π. Δαβίδ Τζιουμάκαν και τον π. Σεραφείμ Ζόγκαν και πάντας τους κοπιάσαντας και συνεργήσαντας όλες αυτές τις ημέρες  για το ως άνω προσκύνημα