Ρώσοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν μοναστήρια στην Ελλάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/11/2014

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

       Ακολούθως ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για τα πεπραγμένα του Συνοδικού Γραφείου Ανάπτυξης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα ότι το 2014 σημειώθηκε αύξηση περιηγητών θρησκευτικού ενδιαφέροντος, κυρίως από την Ρωσία, για να γνωρίσουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και τα θρησκευτικά μνημεία της. Ανέφερε ότι η ‘’Αποστολικη Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος’’ σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Ανάπτυξης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων έχει εκδόσει θρησκευτικό τουριστικό οδηγό, ο οποίος τιτλοφορείται «Πέρα από την Ακρόπολη – Μνημεία πίστης και πολιτισμού» και ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει εκδόσει αντίστοιχο θρησκευτικό τουριστικό οδηγό με την συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Ανάπτυξης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και της ‘’Αποστολικής Διακονίας’’, ο οποίος τιτλοφορείται «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα». Επίσης, ανέφερε ότι το Συνοδικό Γραφείο Ανάπτυξης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων εξέδωσε DVD με τα Μοναστήρια της Ελλάδος.

       Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την Σύνοδο ότι επίκειται η επίσκεψη μίας ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι θα επισκεφθούν διάφορα προσκυνήματα της Ελλάδος για να τα προβάλουν στην χώρα τους.

       Τέλος, η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

 

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου