Στη Μητρόπολη Σερρών από τη Σύρο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/11/2014

Ι.Μ.Σύρου-Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, το Γραφείο της Γενικής Διευθύνσεως  των Κατηχητικών μας Σχολείων αποδέχθηκε την ευγενική και τιμητική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, να μεταβούμε στις Σέρρες και να ομιλήσουμε στην Σύναξη των Υπευθύνων Νεότητος και Κατηχητών της κατ’ Αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, το μεσημέρι ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών μας Σχολείων, έφτασε στην όμορφη πόλη των Σερρών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε μέρος στον Πανηγυρικό εόρτιο Εσπερινό στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, επί τη εορτή της Παναγίας της Ελεούσης της Νιγριτινής, και το πρωί της Κυριακής, 3 Νοεμβρίου, συμμετείχε στην αυτόθι τελεσθείσα  Θ. Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, Κυριακής, 3ης Νοεμβρίου,  στην κατάμεστη αίθουσα του Κειμηλιοφυλακίου  της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ομίλησε με θέμα: «Το Κατηχητικό Σχολείο σήμερα και τρόποι διεξαγωγής του μαθήματος».

Μετά την ομιλία, διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτηση και προεβλήθη μικρή ταινία από τις Κατηχητικές Δραστηριότητες της Ι. Μητροπόλεως Σύρου.

Σε όλους τους παρισταμένους Κατηχητές προσφέρθηκε  ως ευλογία το Κατηχητικό Βοήθημα της Ι. Μητροπόλεώς μας «Του Θεού τα Γράμματα Νο3».  

Στην συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, δέχθηκε τον π. Πέτρο στο Επισκοπείο, τον ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και τον επαίνεσε για το πολύτιμο έργο που επιτελεί στην Μητρόπολη Σύρου και για το υπό την επιμέλειά του εκδιδόμενο νεανικό περιοδικό «Θαλασσοπούλια».

Την ευθύνη της άριστης διοργάνωσης είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Γεώργιος Κελεμπέκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης και Υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως Σερρών.