Αγιασμός στα Εγκαίνια των Γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/11/2014

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου, των Υπουργών Εθνικής Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, των Προέδρων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Προέδρων και Αντιπροέδρων της Βουλής, Πρυτάνεων, Καθηγητών Πανεπιστημίου, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και προσκεκλημένων, ο Σεβασμιώτατος κι. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε χθες το μεσημέρι τον Αγιασμό στα Εγκαίνια των Γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, προσκεκλημένος του επίτιμου Εἰσαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη-Σπυρίδωνος Τέντε, ο οποίος διατηρεί δεσμούς με τη Σύρο, ενθυμούμενος ότι από εκεί ξεκίνησε η καρριέρα του ως Δικαστικού, πριν 40 χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετά το πέρας της τελετής του προσέφερε  Εικόνα του Αγίου Νικολάου, ευχόμενος να σκεπάζει υπό το ωμοφόριό του εκείνον και τους συνεργάτες του, προς πλήρη επιτυχία της ευθυνοφόρου αποστολής τους.

Κατά την εκδήλωση, στην οποία τον ευρισκόμενο στην Ιερά Σύνοδο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄εξεπροσώπησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ομίλησαν ο κ. Τέντες και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.