Θλίψη στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/10/2014

Εκοιμήθη ο Καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, κ.Χρήστος Κοτόπουλος, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά την ώρα του μαθήματος, στο Μουσικό Σχολείο όπου υπηρετούσε.

 

Ο Χρήστος Κοτόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα το 1960.

 

Σπούδασε μουσική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θήτευσε στο αναλόγιο του οφικιάλιου Πρωτοψάλτη Χαρίλαου Ταλιαδώρου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και έλαβε το Δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Ζαχαρία Πασχαλίδη. Θήτευσε ως Πρωτοψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Αγίου Αντωνίου Ιπποδρομίου Θεσσαλονίκης, Αγίου Βλασίου στον Άγιο Βλάσιο Μαγνησίας και Αγίου Αθανασίου στην Άλλη Μεριά Μαγνησίας. Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου εργαζόταν έως την ημέρα του τραγικού συμβάντος.

 

Δίδαξε επίσης στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση της Βυζαντινής Μουσικής ως Π.Δ. 407 και στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Ήταν υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δραστηριοποιούνταν ενεργά στις εκδηλώσεις του νεοσύστατου Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας, της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, του οποίου ήταν μέλος της Ερευνητικής του ομάδας. Ήταν έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.

 

Ο Θεός ας τον αναπαύσει.