Ι.Μ.Σύρου: Εορτή της φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/10/2014

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Φωτοφόρος Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.

Την παραμονή εψάλλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετα Λιτής και Αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος της Εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Συμμετείχαν οι Κληρικοί της Ιεράς Νήσου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως με τους Διευθυντές, τους Δασκάλους και τους Καθηγητές τους, ο εκπρόσωπος της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας Τήνου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι της πόλεως Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου και πλήθος γονέων και ευσεβών προσκυνητών.

Προ του πέρατος της Τελετής εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας η Δικηγόρος κ. Ανθή Τσώλη.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του ΠΙΙΕΤ υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Στη συνέχεια ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ» και κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος και ο Λιμενάρχης Τήνου.

Ακολούθως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην παραλία της πόλεως Τήνου, κατετέθησαν στεφάνια από τις τοπικές αρχές εις μνήμην των ηρώων και πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών στην παραλιακή οδό της πόλεως Τήνου παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.