Η εικόνα της Παναγίας της Μεγαλομάτας από τη Σκιάθο στη Χαλκίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/10/2011

Για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού, στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

Στις Εκδηλώσεις αυτές, έχουμε την ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται από κάποια Ενορία της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κυρίως, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Κατά το φετινό έτος 2011, οπότε και συμπληρώνονται 170 χρόνια από τα Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού μας, αλλά και 100 χρόνια από την κοίμηση του Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, θα υποδεχθούμε –συν Θεώ- και θα φιλοξενήσουμε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μεγαλομάτας, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αναφέρεται στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη.

Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μεγαλομάτας, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2011. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ