Η εορτή του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, η Ιερά Πανήγυρη του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως αυτής. 

Αφ’ εσπέρας, της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας (εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας), ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του Μαντουδίου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.Μετά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, με την φροντίδα των καλών Ιερέων της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου και Πρεσβ. Νικολάου Μάρκου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συνεργατών του Ιερού Ναού, παρετέθη δεξίωση - κέρασμα στους ευλαβείς προσκυνητές. 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυκας.Και αυτή η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ