Προτεσταντική εκκλησία στην Γλυφάδα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/02/2011

Το «Χριστιανικό Κέντρο Γλυφάδας» (φωτο) δεν έχει καμμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και καμμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη εκκλησία Προτεσταντών , που εγκαταστάθηκε σε κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Καραπάνου) στην Άνω Γλυφάδα. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που κάτοικοι της περιοχής  θεώρησαν ότι το «Χριστιανικό Κέντρο Γλυφάδας», μπορεί να έχει σχέση με την τοπική Εκκλησία.

Στο «Χριστιανικό Κέντρο» όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα, ως Πρεσβύτερος Ποιμένας είναι μία γυναίκα ονόματι Γκέηλ Στάθη και στο σημείωμά της διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«Κάθε εκκλησία έχει μία προσωπικότητα, και ένα σκοπό ορισμένο από Τον Θεό. Δεν πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε εκκλησία είναι ο κατάλληλος τόπος
λατρείας για τον κάθε πιστό. Όταν όμως ο Θεός συγκεντρώνει ανθρώπους, το κάνει αποτελεσματικά.
Όταν επιλέγουμε μία εκκλησία, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε γι αυτήν όσα μπορούμε περισσότερο. Γι αυτό το λόγο το Χριστιανικό Κέντρο Γλυφάδας έχει δημιουργήσει «Μαθήματα μελότητας» για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εκκλησία. Δεν υποχρεούται κανείς σε καμία δέσμευση, παρά μόνο να παρακολουθήσει μέχρι ολοκλήρωσης τα μαθήματα. Αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα, όμως , ίσως οδηγήσουν στην απόφαση να ακολουθήσει κάποιος αυτή τη τοπική εκκλησία και να γίνει το πνευματικό του σπίτι.

Ζητήστε από ένα ταξιθέτη, κάποιον της υποδοχής, ή κάποιον από τους ποιμένες πώς μπορείτε να λάβετε μέρος σε κάποια από αυτά τα μαθήματα και να μάθετε την ιστορία, τους σκοπούς, την οργάνωση και τις αξίες του Χριστιανικού Κέντρου Γλυφάδας».